Arkiv
Helgeland Driftsassistanse VA
Interkommunalt samarbeid på vann- og avløpssektoren mellom
alle 18 kommunene på Helgeland og Nordland Fylkeskommune.

alstahaug bindal bronnoy donna grane hattfjelldal hemnes heroy leirfjord
luroynesnaranarodoysomnatranavefsnvegavevelstadnordlandfylkeskommune

Kurs i asbestsanering

Kurset avholdes på Clarion Collection Hotel Grand i Bodø 23. – 25. august 2017.

De som deltar på kurset, godkjennes til å håndtere asbest og kan dermed ta på seg oppdrag som de som mangler dette kurset ikke kan gjøre. Søknad om godkjenning (dette er en formalitet) sendes Arbeidstilsynet – dette er vi naturligvis behjelpelig med. Det må søkes på nytt også etter oppfriskningskurs etter 3 år.

KRAV FRA MYNDIGHETENE

Alle som jobber med, eller har planer om å jobbe med, materiell som inneholder asbest, må ha gjennomgått særskilt opplæring. Myndighetene stiller gjennom «Forskrift om utførelse av arbeid» flere krav til virksomheter som skal arbeid med asbest. All asbestsanering skal i etterkant godkjennes av Arbeidstilsynet. Frykter en ny bølge av asbestfremkalt kreft etter flere brudd på regelverk for håndtering av asbestFlere dør av asbest enn i trafikken

Svært få av landets kommuner har god nok kunnskap om asbest til å kunne håndtere dette selv. Tidligere i år var Arbeidstilsynet ute og fortalte at de har sendt brev til alle landets kommuner for å minne dem om hvilke krav som gjelder når man skal fjerne eller reparere asbestsementrør. I Nordland er det ifølge Arbeidstilsynet kun 1 kommune som har denne godkjenningen. Dette betyr at det kun er denne kommunen som har lov til å gjøre dette arbeidet selv.

  • Har du/dere tatt kurset i løpet av de siste tre årene, trenger du/dere kun være med på dag 1.
  • Har du/dere ikke tatt kurset før og kun skal drive med utvendige asbestarbeider, trenger du/dere være med på de to første dagene.
  • Har du/dere ikke tatt kurset før og skal drive med innvendige asbestarbeider, trenger du/dere å delta på alle kursets tre dager.

 

ERIKSEN HMS

Kurset arrangeres av Eriksen HMS AS, som er Norges største leverandør av kurs innen asbesthåndtering. Vi har holdt kurs innen området siden 1988 og har siden oppstarten lært snart 10.000 personer om hvordan asbest skal håndteres.

PRISER

For dag 1 er prisen kr. 4250.

For dag 1+2 er prisen kr. 5850.

For dag 1+2+3 er prisen kr. 7900.

Det tilkommer ikke MVA på kurs. Alle priser er pr deltaker.

Vi håper å se dere på kurset i Bodø. Har du spørsmål eller kommentarer til dette, er det selvsagt bare å ta kontakt.

Mer informasjon om kurset finner du HER.

 

Med vennlig hilsen for Eriksen HMS

Jeanette Helén Nilsen

Tlf: 920 41 925

Med vennlig hilsen

Jeanette Helen Nilsen

Tlf: 920 41 925

Del
Norkartcowi
brdr_dahl(dahl.no)
din_annonse_her