Arkiv
Helgeland Driftsassistanse VA
Interkommunalt samarbeid på vann- og avløpssektoren mellom
alle 18 kommunene på Helgeland og Nordland Fylkeskommune.

alstahaug bindal bronnoy donna grane hattfjelldal hemnes heroy leirfjord
luroynesnaranarodoysomnatranavefsnvegavevelstadnordlandfylkeskommune

Kommunene har problemer med rapportering av vannverksdata via Altinn

Utbyggings- og næringssjef i Lurøy kommune, Atle Henriksen, har sendt en beskjed til Mattilsynet om at rapporteringene av vannverksdata via Altinn fungerer veldig dårlig. Hvis det er flere kommuner som ønsker å «si fra» om dette, kan de gi en tilbakemelding til HEVA v/ Bård slik at kommunene evt. kan gi en felles melding til Mattilsynet.

Her er meldingen til Mattilsynet og den er lagt ut her med  tillatelse fra Atle Henriksen:

«Til Mattilsynet

 Jeg forsøker og forsøker å få rapportert via altinn vannverksdata, men dette systemer er helt ”håpløst” og jeg føler for å varsle om frustrasjon på grunn av dette. Innloggingen via altinn fungerer, men mattilsynet skjemaløsning er veldig utstabilt.

Jeg har ftt rapportert for 2 av våre vannverk, og har pga at jeg blir kastet ut, får feilmeldinger, må starte om igjen med mer, nå brukt over 3 timer på å rapportere for disse 2 vannverkene, og har mange flere vannverk som skal rapporteres for. Alle data er funnet frem på forhånd. Jeg finner det ikke underlig at en oppnår dårlig respons på innrapporteringen. Det må være mulig å få en system som virker i dag?

Vi har i dag flere og flere typer rapporteringer, og stort sett ”alle” kommer samtidig. I en liten kommune er det stort sett de samme personene som rapporterer på mange ulike områder. Dette gjør at noe må vente, og når vi vet at skjematjenestene til mattilsynet er så dårlig så blir dette utsatt til slutt. Når vi må bruke så mye tid på rapportering så bør vi forvente at det skal være et system som fungerer!

De samme feilene og manglene har vært alle de år vi har vært nødt til å rapportere i dette ”systemet”.

Vi ber om at mattilsynet nå tar de mange kommunene og eier av private vannverk på alvor og til neste år får et system som fungerer slik at unødig frustrasjon unngås.»

Del
Norkartcowi
brdr_dahl(dahl.no)
din_annonse_her