Arkiv
Helgeland Driftsassistanse VA
Interkommunalt samarbeid på vann- og avløpssektoren mellom
alle 18 kommunene på Helgeland og Nordland Fylkeskommune.

alstahaug bindal bronnoy donna grane hattfjelldal hemnes heroy leirfjord
luroynesnaranarodoysomnatranavefsnvegavevelstadnordlandfylkeskommune

Kurs i kommunalt tilsyn av mindre avløpsanlegg

Fører du tilsyn med avløpsanlegg? Da har Norsk Vann kompetansen som passer for deg – Bli med på tilsynskurs på Helgeland! 

Info og påmelding finner du HER

Vi vet at medlemmene våre sliter med å gjennomføre tilsynsplikten etter forurensningsloven og at flere finner det utfordrende å innfri kravene satt i vannforskriften. Norsk Vann har derfor utviklet et tilsynskurs som skal gjøre jobben mer overkommelig.

Kurset arrangeres på Scandic Hotel Mo i Rana 5. og 6. april 2017. Medlemmer av Norsk Vann betaler NOK 7000 for dette kurset, dette gjelder også kommuner som er medlem gjennom driftsassistansen. Dersom du ikke er medlem er prisen NOK 8 500.

Målgruppe

Kurset passer best for saksbehandlere i kommunen som jobber med mindre renseløsninger etter kapittel 12 i Forurensningsforskriften. Det er først og fremst tilpasset de kommunene som er i oppstartsfasen og for nye saksbehandlere som kommer inn i oppryddingsarbeidet.

Innhold

Vi tar for oss relevant regelverk, hele prosessen med planlegging og forberedelser, økonomi, datahåndtering, selve kartleggingen og vurderingen ute i felt, samt oppfølging av avvik i etterkant.

Den praktiske delen av kurset

For å gi dere så god kompetanse som mulig har vi valgt å undervise den praktiske delen av tilsynet ved hjelp av videoer. Vi har valgt ut noen av de mest vanlige renseløsningene og viser hvordan man vurderer tilstanden ute i felt. I tillegg viser vi noen av de mest vanligste tilfellene av avvik, som saksbehandlere flest vil stå ovenfor i virkelighetens verden. Videoene er kombinert med skisser, bilder, tekst og tale, slik at man hele tiden har god oversikt over hvordan det ideelt skal se ut ved de ulike anleggene som presenteres og hvordan det faktisk ser ut.

Den teoretiske delen av kurset

Med utgangspunkt i vår tilsynsveiledning, tilpasset til kapittel 12 anleggene, har vi utarbeidet et rikholdig kompendium på ca 200 sider. Første del består av teori omkring formalitetene, som eks. regelverk, finansiering og datahåndtering. Noe av dette vil dere kjenne igjen fra våre øvrige rapporter og eksisterende nettsteder. Del 2 er tettpakket med bilder og illustrasjoner av ulike anlegg og ikke minst ulike tilstander man kan finne disse anleggene i. Det er også sjekklister og eksempler fra ulike kommuner. Her er det mye nytt stoff for alle som ikke har vært ute og sett mange anlegg selv.

Kursgjennomføring

Kursene skal gjennomføres over 2 dager. Vi stiller med 2 kursholdere begge disse dagene, slik at vi sikrer at vi er dekket opp med solid kompetanse på alle fagområder.

Program

Her finner du foreløpig kursprogram . Vi reiser på Norgesturne. Ved deltagelse av 20 deltagere tilbys kurset gjennomført lokalt, i samarbeid med fylkesmann, fylkeskommune, driftsassistanse eller en engasjert kommune. Vi håper på denne måten å kunne tilby et kurs for alle landsdeler.

Les om kurset på denne linken. For faglige spørsmål til kurset, kontakt Gjertrud Eid.  Dersom du ønsker overnatting i forbindelse med kurset, ta kontakt med Bård Larsen på tlf. 99 16 00 33 eller e-post

 

Del
Norkartcowi
brdr_dahl(dahl.no)
din_annonse_her